Chowder od piletine i povrća

Chowder je nacionalno jelo New Englanda, područja čija melankolična klima uz višemjesečne kiše i magle jednostavno zahtijeva okrepljujuću i hranjivu – juhu. A što može vratiti snagu brže nego tanjur pun juhe od piletine i raznog povrća?

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Chowder od piletine i povrća

Sastojci

Priprema

  1. Pileći file narežite na kocke i kratko popecite na zagrijanom maslacu. Popečenu piletinu izvadite iz lonca i stavite na toplo mjesto.
  2. U istom loncu popecite nasjeckani luk i češnjak. Dodajte pelate, šećer, origano, Vegetu i zajedno pirjajte oko 15 minuta.
  3. Povrće u loncu usitnite štapnim mikserom, a zatim u lonac vratite popečenu piletinu i nastavite kuhati još oko 20 minuta.
  4. Krumpir i mrkvu ogulite i narežite na kocke. Krumpir, grašak, mahune i mrkvu skuhajte, ocijedite i dodajte pirjanoj piletini i rajčici.
  5. U lonac s povrćem i mesom dolijte vodu i zakipite. Dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vrhnje za kuhanje, naribani sir i kuhajte na laganoj vatri oko 2 minute.

Posluživanje: Uz chowder od piletine i povrća poslužite tamni kruh.

Savjet: Vrhnje za kuhanje možete zamijeniti jogurtom.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus