Blagdanski rižoto s bakalarom
- Recept by coolinarika.com -Bakalar se najčešće priprema na badnju večer. Želite li ga isprobati na malo drugačiji način, pripremite ovaj kremasti rižoto i uživajte u spoju različitih okusa!

Priprema
- Ploške komorača posolite i kratko popecite na zagrijanom ulju. Odložite ih na tanjur.
- Na istom ulju popecite narezane odreske bakalara, dodajte Vegetu natur mediteran, podlijte vinom, dodajte napola kuhanu rižu, nasjeckani ružmarin i pustite da se kratko pirja.
- Rižoto podlijte prošekom i sve lagano protresite. Dodajte vrhnje pomiješano sa senfom, posolite i popaprite.
- Po rižotu posložite pečeni komorač, poklopite i ostavite stajati oko 5 minuta.
Posluživanje: Prije posluživanja rižoto pospite nasjeckanim koprom.
Savjet: Na kraju pirjanja rižotu možete dodati 1-2 žlice limunova soka. Arborio riža odličan je izbor za pripremu rižota jer sadrži visoki udio škroba koji se miješanjem i podlijavanjem oslobađa i stvara kremastu strukturu rižota te je i razlog apsorpcije velike količine vode bez posebnog produljenja perioda kuhanja.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 602 kcal / 2.516 kJ |
---|---|
Masti | 14,70 g |
Ugljikohidrati | 41,78 g |
Vlakna | 1,77 g |
Bjelančevine | 64,28 g |
Sol | 18,48 g |
Vitamin A | 323,09 μg |
Vitamin D | 209,12 μg |
Vitamin C | 8,68 mg |
Niacin | 19,79 mg |
Kalij | 1.704,18 mg |
Kalcij | 228,11 mg |
Fosfor | 1.014,69 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |