Božićna torta s višnjama

Svečanost božićnog stola upotpunite tortom od čokolade i višanja kojoj je teško odoljeti. Tortu prije posluživanja dobro ohladite i efekt oduševljenja zasigurno neće izostati!

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Božićna torta s višnjama

Sastojci

Za biskvit

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 200 g čokolade
  • 100 g mljevenih oraha
  • 30 g krušnih mrvica

Za nadjev

Priprema

  1. Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom.
  2. Dodajte otopljenu čokoladu, mljevene orahe pomiješane s krušnim mrvicama te čvrsto tučene bjelanjke. Smjesu lagano promiješajte i izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte (ø 26 cm).
  3. Tortu pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 30-40 minuta.
  4. Za nadjev: višnje ocijedite i rasporedite preko ohlađenog biskvita.
  5. Čokoladu otopite u 150 ml zagrijanog vrhnja za šlag pa ohladite.
  6. Preostalom vrhnju dodajte šlagfix, istucite čvrsti šlag te postupno umiješajte pripremljenu čokoladu.

Posluživanje: Kremu premažite preko višanja pa tortu ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi, a zatim poslužite.

Savjet: Biskvit možete pokapati sokom iz kompota da vam bude sočniji.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima