Božićna torta s višnjama
- Recept by coolinarika.com -Svečanost božićnog stola upotpunite tortom od čokolade i višanja kojoj je teško odoljeti. Tortu prije posluživanja dobro ohladite i efekt oduševljenja zasigurno neće izostati!
Priprema
Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom. Dodajte otopljenu čokoladu, mljevene orahe pomiješane s krušnim mrvicama te čvrsto tučene bjelanjke. Smjesu lagano promiješajte i izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte (ø 26 cm). Tortu pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 30-40 minuta. Za nadjev: višnje ocijedite i rasporedite preko ohlađenog biskvita. Čokoladu otopite u 150 ml zagrijanog vrhnja za šlag pa ohladite. Preostalom vrhnju dodajte šlagfix, istucite čvrsti šlag te postupno umiješajte pripremljenu čokoladu.
Posluživanje: Kremu premažite preko višanja pa tortu ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi, a zatim poslužite.
Savjet: Biskvit možete pokapati sokom iz kompota da vam bude sočniji.