Dolcela

Vanilin šećer

Vanilin šećer

Newyorški Cheesecake

Najpoznatiji kolač od sira možete kušati u Linda’s i Junior’s deliju u Brooklynu. Ali, da biste kušali ovaj slastan i ustima topiv kolač od sira, ne morate na put u New York. Pripremite ga prema receptu, poslužite uz voćni preljev i uživajte u okusima.

  • 120 min
  • Srednje zahtjevno
Newyorški Cheesecake

Sastojci

Za podlogu

  • 85 g mljevenih keksa (petit beurre)
  • 1 žlica šećera
  • 50 g rastopljenog maslaca

Za kremu

  • 6 jaja
  • 2 žumanjka
  • 170 g šećera
  • 600 g krem sira
  • 2 Vanilin šećera Dolcela
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 2 žlice limunova soka
  • 2 žličice naribane limunove korice

Za voćni preljev

  • 500 g jagoda
  • 70 g šećera
  • 1 žlica limunova soka

Priprema

  1. Pomiješajte mljevene kekse, šećer i rastopljeni maslac pa smjesu utisnite u kalup za tortu (Ø 24 cm).
  2. Stavite ga oko 10 minuta u pećnicu zagrijanu na 180°C dok rubovi ne počnu tamnjeti.
  3. Za kremu: jaja, žumanjke i šećer miješajte u električnoj miješalici (multipraktiku) dok ne dobijete gustu smjesu.
  4. Zatim umiješajte sir, vanilin šećer, vrhnje, limunov sok i koricu. Smjesu izlijte u kalup s keksima i stavite u pećnicu zagrijanu na 220°C te pecite oko 25 minuta.
  5. Ne otvarajući pećnicu smanjite temperaturu na 150°C i pecite još oko 50 minuta.
  6. Kolač ostavite da se ohladi.
  7. Narezane jagode i šećer kuhajte na laganoj vatri kako biste dobili voćni preljev.

Posluživanje: Kolač poslužite s ohlađenim preljevom.

Savjet: Ukoliko nemate svježe jagode, preljev možete pripremiti i rastopljenim džemom od jagoda.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 160 kcal / 669 kJ
Masti 6,22 g
Ugljikohidrati 20,05 g
Vlakna 1,01 g
Bjelančevine 6,79 g
Sol 0,42 g
Vitamin A 285,70 μg
Vitamin D 12,45 μg
Vitamin C 15,43 mg
Niacin 1,63 mg
Kalij 113,24 mg
Kalcij 39,24 mg
Fosfor 100,93 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Najbolje za bebe

Da majeni narastu vejiki