Rajčica s kukuruzom

Rajčica i kukuruz neizostavne su namirnice Novog svijeta pa tako i čileanske kuhinje. Pripremite ih uz dodatak odabranih začina i poslužite kao prilog piletini ili nekom drugom mesu.

  • 40 min
  • Jednostavno
Rajčica s kukuruzom

Sastojci

Za posluživanje

  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Na maslinovu ulju kratko popecite nasjeckani luk.
  2. Dodajte nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte da luk omekša (10-15 minuta).
  3. Nakon toga dodajte oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i nastavite kuhati još oko 10 minuta.
  4. Dodajte Vegetu, papar i kukuruz šećerac, promiješajte i kratko prokuhajte.

Posluživanje: Pospite peršinom i poslužite kao prilog uz pileći file ili juneći odrezak.

Savjet: Rajčice zarežite oštrim nožem u križ, stavite u kipuću vodu, odmah izvadite, a zatim ogulite.

Začini inspiracije

Monozačini