Vege na tanjuru

Gurmani biljojedi

Domaća veganska majoneza

Domaća veganska majoneza, osim avokada, sadrži i druge sastojke koji svojom nutritivnom vrijednošću, ali i bogatim okusom oplemenjuju omiljena vege jela.

  • 15 min
  • Jednostavno
Domaća veganska majoneza

Sastojci

Priprema

  1. Avokadu dodajte senf, nasjeckani češnjak, badem biljni napitak, maslinovo ulje, limunov sok pa sve posolite i popaprite.
  2. Sve sastojke dobro izmiksajte da dobijte kremastu i glatku strukturu.

Posluživanje: Na krišku integralnog ili crnog kruha u debelom sloju namažite pripremljenu vegansku majonezu, narezano povrće u raznim bojama, par listića salate i poslužite.

Savjet: Odaberite omiljeno povrće u raznim bojama, jer zamamne boje voća i povrća ne predstavljaju samo ukras na tanjuru, već blagotvorno djeluju na organizam i pomažu u očuvanju zdravlja.U kombinaciji s avokadom koji sadržava i kvalitetne mononezasićene masti, djelovanje fitonutrijenata još je jače.

Ajvar

Razmazi svoje nepce