Juha od kokosa, đumbira i mrkve

Nemate li priliku otputovati na daleke Havaje, egzotičnu atmosferu možete si dočarati ako pripremite ovu nesvakidašnju juhu. Za potpun užitak poslužite je u kokosu.Recept je isproban i prilagođen prema originalu iz kuharice Hawaiian Country Tables, Kaui Philpotts.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Juha od kokosa, đumbira i mrkve

Sastojci

Za posluživanje

  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Luk nasjeckajte, mrkvu naribajte, a batat narežite na kockice.
  2. Na ulju kratko popecite luk.
  3. Dodajte pripremljenu mrkvu i naribani đumbir. Zajedno kratko popecite, a nakon toga dodajte batat, Vegetu natur chili i vodu. Poklopljeno kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
  4. Povrće ocijedite tako da dio juhe ostavite, a ostatak juhe od povrća ostavite sa strane.
  5. Kuhano povrće usitnite štapnim mikserom tako da dobijete pire od povrća.
  6. Nakon toga dodajte kokosovo mlijeko, preostalu juhu od povrća, med, limunov sok i papar.
  7. Juhu zakipite po potrebi, dodajte još vode i kuhajte 2-3 minute.

Posluživanje: Juhu pospite peršinom i poslužite toplu.

Savjet: Kokosovo mlijeko možete napraviti miješajući kokosovo brašno ili, još bolje, svježe naribani kokos s toplom vodom u omjeru 1:1,5. Ostavite jedan sat i procijedite na cjediljku. Kokosovo brašno stavite u gazu i još jednom procijedite svu tekućinu.

Začini inspiracije

Monozačini