Salata s umakom od kikirikija
- Recept by coolinarika.com -Ova raskošna salata obiluje raznim vrstama povrća kojoj će osobit znak raspoznavanja i bogat okus dati umak od kikirikija s dodatkom pikantnih začina i egzotičnim kokosovim mlijekom.

Priprema
- Mahune i oguljenu mrkvu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
- Mrkvu i svježu papriku narežite na štapiće, a krastavce na tanje ploške.
- Špinat kratko blanširajte i ocijedite, a oguljena kuhana jaja narežite na četvrtine.
- Na otopljenom maslacu i ulju od kikirikija kratko popecite nasjeckani luk.
- Dodajte umak od soje, malo vode i pirjajte da luk omekša.
- Nakon toga umiješajte ketchup, Vegetu natur chili, limunov sok, kokosovo mlijeko, peršin i kratko prokuhajte.
- Tofu sir narežite na kockice i na ulju popecite do zlatno smeđe boje.
Posluživanje: Na veći tanjur složite pripremljeno povrće, kocke tofu sira i jaja, pospite klicama graha i poslužite uz umak.
Savjet: Ukoliko koristite mladi špinat, ne trebate ga blanširati, već ga samo operite pod mlazom vode i dodajte povrću.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 360 kcal / 1.505 kJ |
---|---|
Masti | 24,36 g |
Ugljikohidrati | 22,39 g |
Vlakna | 6,79 g |
Bjelančevine | 16,59 g |
Sol | 1,69 g |
Vitamin A | 15.670,70 μg |
Vitamin D | 26,00 μg |
Vitamin E | 9,96 mg |
Vitamin C | 146,34 mg |
Kalij | 909,41 mg |
Kalcij | 170,21 mg |
Fosfor | 258,36 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |