Podravka

Ketchup - ljuti

Salata s umakom od kikirikija

Ova raskošna salata obiluje raznim vrstama povrća kojoj će osobit znak raspoznavanja i bogat okus dati umak od kikirikija s dodatkom pikantnih začina i egzotičnim kokosovim mlijekom.

  • 50 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Salata s umakom od kikirikija

Sastojci

  • 200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
  • 150 g mrkve
  • 200 g crvene paprike
  • 200 g svježih krastavaca
  • 100 g špinata
  • 4 kuhana jaja
  • 200 g tofu sira
  • 2 žlice ulja

Za umak

  • 20 g maslaca od kikirikija
  • 2 žlice ulja od kikirikija
  • 100 g luka
  • 1 žlica sojina umaka
  • 1 žlica Ketchupa ljutog Podravka
  • 1 žličica Vegete Natur chili
  • 1 žlica limunova soka
  • 150-200 ml kokosova mlijeka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Za posluživanje

  • 50 g klica graha

Priprema

  1. Mahune i oguljenu mrkvu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  2. Mrkvu i svježu papriku narežite na štapiće, a krastavce na tanje ploške.
  3. Špinat kratko blanširajte i ocijedite, a oguljena kuhana jaja narežite na četvrtine.
  4. Na otopljenom maslacu i ulju od kikirikija kratko popecite nasjeckani luk.
  5. Dodajte umak od soje, malo vode i pirjajte da luk omekša.
  6. Nakon toga umiješajte ketchup, Vegetu natur chili, limunov sok, kokosovo mlijeko, peršin i kratko prokuhajte.
  7. Tofu sir narežite na kockice i na ulju popecite do zlatno smeđe boje.

Posluživanje: Na veći tanjur složite pripremljeno povrće, kocke tofu sira i jaja, pospite klicama graha i poslužite uz umak.

Savjet: Ukoliko koristite mladi špinat, ne trebate ga blanširati, već ga samo operite pod mlazom vode i dodajte povrću.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 360 kcal / 1.505 kJ
Masti 24,36 g
Ugljikohidrati 22,39 g
Vlakna 6,79 g
Bjelančevine 16,59 g
Sol 1,69 g
Vitamin A 15.670,70 μg
Vitamin D 26,00 μg
Vitamin E 9,96 mg
Vitamin C 146,34 mg
Kalij 909,41 mg
Kalcij 170,21 mg
Fosfor 258,36 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat