Kukuruzni žganci u umaku od rajčice
- Recept by coolinarika.com -Prave bisere etno-kuhinje, kuhane žgance, udružili smo s umakom od rajčice. Kako bismo jelo prilagodili modernom tempu života, pripremili smo ga s instant palentom i poslužili toplo.
Priprema
U kipuću, slanu vodu uspite kukuruzno brašno, bez miješanja, a u sredini kuhačom napravite rupu i pustite da se kuha 5 minuta. Zatim promiješajte i kuhajte uz povremeno miješanje oko 20 minuta. Kada su kuhani, kuhačom natrgajte žgance (žličnjake) u posudu za posluživanje. Na zagrijanom ulju popecite luk, dodajte passatu i pirjajte 10 minuta.Dodajte sjeckanu rajčicu, umak, ocat, šećer, papar i sol, te kratko popirjajte.
Posluživanje: Vruć umak prelijte preko toplih žganaca i odmah poslužite.
Savjet: Jelo ćete brže pripremiti s instant palentom.