Kukuruzni žganci u umaku od rajčice

Prave bisere etno-kuhinje, kuhane žgance, udružili smo s umakom od rajčice. Kako bismo jelo prilagodili modernom tempu života, pripremili smo ga s instant palentom i poslužili toplo.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Kukuruzni žganci u umaku od rajčice

Sastojci

Za žgance

Za umak

Priprema

  1. U kipuću, slanu vodu uspite kukuruzno brašno, bez miješanja, a u sredini kuhačom napravite rupu i pustite da se kuha 5 minuta.
  2. Zatim promiješajte i kuhajte uz povremeno miješanje oko 20 minuta.
  3. Kada su kuhani, kuhačom natrgajte žgance (žličnjake) u posudu za posluživanje.
  4. Na zagrijanom ulju popecite luk, dodajte passatu i pirjajte 10 minuta.
  5. Dodajte sjeckanu rajčicu, umak, ocat, šećer, papar i sol, te kratko popirjajte.

Posluživanje: Vruć umak prelijte preko toplih žganaca i odmah poslužite.

Savjet: Jelo ćete brže pripremiti s instant palentom.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat