Mousse s kokosom
- Recept by coolinarika.com -Za mousse već odavno ne treba do francuskih restorana. Uz popularne i dostupne instant mousseve, različite varijante mousseva iz “domaće radinosti”, kriju se u gotovo svim nacionalnim kuhinjama. Evo brazilske s kokosom.
Priprema
Šećer pomiješajte sa žumanjcima i 2 žlice konjaka. Listiće želatine stavite u hladnu vodu. Žumanjke sa šećerom kuhajte na pari oko 10 minuta. Dodajte koricu naranče i sok, preostali konjak, vrhnje, kokosovo brašno, vanilin šećer i bademe. Sve dobro promiješajte i zajedno nastavite kuhati na pari, uz stalno miješanje još 5 minuta. Kremu malo ohladite, pa u toplu kremu umiješajte dobro ocijeđenu želatinu. Kremu izlijte u čaše ili zdjelice za posluživanje. Slatko vrhnje zakipite i maknite s vatre. Umiješajte natrganu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Toplim čokoladnim preljevom prelijte kremu u čašama ili zdjelicama.
Posluživanje: Mousse ohladite, pospite kokosom i poslužite.
Savjet: Žumanjke na pari tucite pjenjačom.