Mousse s kokosom

Za mousse već odavno ne treba do francuskih restorana. Uz popularne i dostupne instant mousseve, različite varijante mousseva iz “domaće radinosti”, kriju se u gotovo svim nacionalnim kuhinjama. Evo brazilske s kokosom.

  • 40 min
  • Jednostavno
Mousse s kokosom

Sastojci

  • 60 g šećera
  • 4 žumanjka
  • 50 ml konjaka
  • 2-3 lista želatine (4-6 g)
  • 1 žličica naribane korice naranče
  • 50 ml soka od naranče
  • 300 ml zobenog vrhnja
  • 130 g kokosovog brašna
  • 1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
  • 70 g mljevenih oguljenih badema

Za čokoladni preljev

  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g čokolade za kuhanje

Za posluživanje

  • kokos brašno

Priprema

  1. Šećer pomiješajte sa žumanjcima i 2 žlice konjaka.
  2. Listiće želatine stavite u hladnu vodu.
  3. Žumanjke sa šećerom kuhajte na pari oko 10 minuta.
  4. Dodajte koricu naranče i sok, preostali konjak, vrhnje, kokosovo brašno, vanilin šećer i bademe.
  5. Sve dobro promiješajte i zajedno nastavite kuhati na pari, uz stalno miješanje još 5 minuta.
  6. Kremu malo ohladite, pa u toplu kremu umiješajte dobro ocijeđenu želatinu.
  7. Kremu izlijte u čaše ili zdjelice za posluživanje.
  8. Slatko vrhnje zakipite i maknite s vatre.
  9. Umiješajte natrganu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi.
  10. Toplim čokoladnim preljevom prelijte kremu u čašama ili zdjelicama.

Posluživanje: Mousse ohladite, pospite kokosom i poslužite.

Savjet: Žumanjke na pari tucite pjenjačom.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh