Slatki kakao kruh
- Recept by coolinarika.com -Slatki kruh izvrsna je i zdrava zamjena za kolač, a danas se jednostavno može ispeći i uz pomoć sve popularnijih i sve dostupnijih pekača kruha. Slatki kruh poslužite kao desert ili doručak uz šalicu omiljenog napitka.

Priprema
- U posudu pekača stavite kvasac, zatim dodajte brašno pomiješano s kakaom i cimetom, sol i šećer.
- Dodajte maslac i na kraju mlijeko pomiješano s jajetom i naribanom jabukom.
- Pekač poklopite i odaberite program za pečenje kruha (basic), program za dizanje (bake raisin) i veličinu kruha (extra large).
- Uključite tipku start. Radnja na ovom programu traje 4 sata. Nakon isteka tog vremena pekač će se zvučno oglasiti.
- Stisnite stop, isključite iz struje i izvadite kruh iz pekača.
Posluživanje: Poslužite uz džem od brusnice ili borovnice.
Savjet: Ovaj ukusni kruh je odlična zamjena za kolač. Sve sastojke dodajte onim redoslijedom koji odgovara radu vašeg pekača.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 339 kcal / 1.417 kJ |
---|---|
Masti | 6,57 g |
Ugljikohidrati | 61,23 g |
Vlakna | 3,37 g |
Bjelančevine | 9,08 g |
Sol | 0,88 g |
Vitamin A | 237,08 μg |
Vitamin D | 16,36 μg |
Vitamin C | 1,33 mg |
Niacin | 6,58 mg |
Kalij | 210,33 mg |
Kalcij | 52,19 mg |
Fosfor | 140,97 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |