Slatki kakao kruh

Slatki kruh izvrsna je i zdrava zamjena za kolač, a danas se jednostavno može ispeći i uz pomoć sve popularnijih i sve dostupnijih pekača kruha. Slatki kruh poslužite kao desert ili doručak uz šalicu omiljenog napitka.

  • 255 min
  • Jednostavno
Slatki kakao kruh

Sastojci

Priprema

  1. U posudu pekača stavite kvasac, zatim dodajte brašno pomiješano s kakaom i cimetom, sol i šećer.
  2. Dodajte maslac i na kraju mlijeko pomiješano s jajetom i naribanom jabukom.
  3. Pekač poklopite i odaberite program za pečenje kruha (basic), program za dizanje (bake raisin) i veličinu kruha (extra large).
  4. Uključite tipku start. Radnja na ovom programu traje 4 sata. Nakon isteka tog vremena pekač će se zvučno oglasiti.
  5. Stisnite stop, isključite iz struje i izvadite kruh iz pekača.

Posluživanje: Poslužite uz džem od brusnice ili borovnice.

Savjet: Ovaj ukusni kruh je odlična zamjena za kolač. Sve sastojke dodajte onim redoslijedom koji odgovara radu vašeg pekača.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće