Lepinjice od ječmenog brašna

Letonijska kuhinja oslanja se na lokalne sastojke: pšenicu, ječam, krumpir, luk, kupus, jaja i mliječne proizvode. Jedno od takvih jela su i lepinjice od ječma. Poslužite ih tople uz umak od kiselog mlijeka.

  • 40 min
  • Jednostavno
Lepinjice od ječmenog brašna

Sastojci

Za tijesto

Za umak

  • 300 ml kiselog mlijeka
  • 2 češnja češnjaka
  • prstohvat Vegeta Maestro chilija
  • 1 žlica narezanog mladog luka
  • 1 žlica narezanog svježeg kopra
  • sol

Priprema

  1. Od ječmenog i pšeničnog brašna, razmućenih jaja, malo soli, Vegete, ulja, čilija i mlijeka umijesite tijesto. Tijesto mora biti mekše i glatko.
  2. Na pobrašnjenoj dasci razvaljajte tijesto debljine oko 1 cm.
  3. Okruglim kalupom vadite pogačice promjera 5-8 cm.
  4. Pržite ih u dubokom ulju do zlatnožute boje.
  5. Kiselo mlijeko pomiješajte s protisnutim češnjakom, čilijem, mladim lukom i koprom. Sve dobro izmiješajte i prema potrebi posolite.

Posluživanje: Pripremljeni umak poslužite uz tople lepinjice.

Savjet: Podlogu dobro pospite pšeničnim brašnom, a zatim tijesto razvaljajte. U tijesto možete dodati 100-150 g ocijeđenog kuhanog ječma u zrnu.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja