Jastučići s nadjevom od mrkve

Kako natjerati ukućane da jedu super zdravu mrkvu? Jednostavno, zamaskirajte je u jastučiće od tijesta. Uz kiselo vrhnje, jaja, maslac i šećer, ovo je letonsko jelo i vrlo hranjivo. Pripremite ga za ručak, a energiju naknadno potrošite.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Jastučići s nadjevom od mrkve

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev

Priprema

  1. Brašno pomiješajte s razmućenim jajetom, omekšanim maslacem i šećerom.
  2. Razmrvljeni kvasac pomiješajte s kiselim vrhnjem te ga dodajte mješavini s brašnom. Umijesite glatko tijesto i ostavite ga na toplo mjesto da udvostruči volumen.
  3. Za to vrijeme pripremite nadjev od mrkve. Očišćene i oguljene mrkve pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
  4. Mrkvu sitno narežite i pomiješajte sa šećerom, kiselim vrhnjem i nasjeckanim tvrdo kuhanim jajetom. Dodajte limunovu koricu te pustite da pripremljena smjesa malo odstoji.
  5. Smjesi s mrkvom dodajte razmućeno jaje i brašno. Promiješajte i ovim nadjevom nadjenite tijesto.
  6. Tijesto narežite na manje komadiće.
  7. Svaki komad tijesta stavite na dlan, stanjite ga i oblikujte.
  8. Na sredinu svakog komadića tijesta stavite žličicu do dvije pripremljenog nadjeva od mrkve. Preklopite, krajeve tijesta stisnite i jastučiće premažite maslacem.
  9. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.

Posluživanje: Jastučiće s mrkvom poslužite tople.

Savjet: Prije pečenja jastučiće izbodite vilicom. Tijesto možete razvaljati debljine oko 1 cm, okruglim kalupom promjera oko 8 cm vadite oblike, nadjenite i preklopite.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom