Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Pečena piletina s limunom

Piletina na argentinski način s povrćem, kokosovim mlijekom i senfom nudi izvornu argentinsku aromu. Baš koliko i tipični steakovi, empanade i izvrsna argentinska vina. Od nečega valja početi.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Pečena piletina s limunom

Sastojci

  • 1 kg piletine (batak, zabatak, pileća prsa)
  • ulje za pečenje
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • 3 žlice limunova soka
  • 100 ml vode
  • ½ žličice soli
  • 2 žlice Vegete
  • 70 g korijena celera
  • 80 g mrkve
  • 250 g poriluka
  • 1 stabljika celera

Za umak

Priprema

  1. Dijelove pileta jedan za drugim dobro popecite na ulju, a zatim ih položite u vatrostalnu posudu.
  2. Otopljeni maslac pomiješajte s limunovim sokom, vodom, soli i Vegetom te prelijte po pripremljenim pilećim komadima.
  3. Celer i mrkvu ogulite i narežite na kockice, a poriluk i stabljiku celera na kolutiće te rasporedite između pilećih komada. Poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko sat vremena.
  4. U međuvremenu pripremite umak. Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno. Dodajte 200 ml kokosova mlijeka, sol i papar te uz stalno miješanje kuhajte na blagoj vatri dok se ne zgusne.
  5. U preostalo kokosovo mlijeko umiješajte šećer, senf i ocat te miješajte dok se lagano ne zgusne.
  6. Obje smjese pomiješajte dok ne dobijete kompaktan umak.

Posluživanje: Pečenu piletinu s povrćem izvadite iz pećnice, prelijte umakom i poslužite uz kuhanu rižu.

Savjet: Umak možete poslužiti i odvojeno.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 2089 kcal / 8.732 kJ
Masti 219,11 g
Ugljikohidrati 20,61 g
Vlakna 3,39 g
Bjelančevine 13,79 g
Sol 3,70 g
Vitamin A 7.591,65 μg
Vitamin D 11,56 μg
Vitamin E 21,38 mg
Vitamin C 16,98 mg
Kalij 631,19 mg
Kalcij 96,22 mg
Fosfor 290,95 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma