Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Tripice na rumunjski način

Uz moderna skijališta, veličanstvene dvorce, srednjovjekovne gradove i rumunjske šume kojima tumara 5000 medvjeda, 3500 vukova i cca 2000 lisica, neki se zaklinju da su najveća turistička atrakcija rumunjske tripice.

  • 150 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Tripice na rumunjski način

Sastojci

Priprema

  1. Narezane prokuhane tripice prelijte vodom, dodajte sodu bikarbonu i ostavite preko noći u hladnjaku.
  2. Sljedeći dan tripice kuhajte oko 60 minuta dok ne omekšaju.
  3. Tripice ocijedite, zalijte vodom, dodajte luk narezan na kockice, mrkvu narezanu na kolutiće, pastrnjak i rajčicu narezanu na kockice, Vegetu, ljutu papričicu, ocat pa kuhajte još oko 60 minuta.
  4. Protisnuti češnjak pomiješajte sa žumanjcima, kiselim vrhnjem, posolite i umiješajte u tripice.
  5. Dodajte papar, list lovora i još kratko prokuhajte.

Posluživanje: Poslužite toplo s domaćim kruhom.

Savjet: Ukoliko nemate vremena da tripice stoje preko noći, dovoljno je da ih prokuhate 30 minuta u vodi kojoj ste dodali soda bikarbonu, procijedite i potom nastavite kuhati u vrućoj vodi dok ne omekšaju.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 444 kcal / 1.856 kJ
Masti 18,89 g
Ugljikohidrati 25,96 g
Vlakna 5,59 g
Bjelančevine 41,84 g
Sol 7,14 g
Vitamin A 16.047,20 μg
Vitamin D 50,52 μg
Vitamin C 66,26 mg
Niacin 7,37 mg
Kalij 1.377,51 mg
Kalcij 136,57 mg
Fosfor 379,46 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat