Dolcela

Puding okus malina

Malinov pehar

Crveno šumsko voće posebno je zdravo. U ovoj slastici ono je tako i zdravlje i užitak.

  • 30 min
  • Jednostavno
Malinov pehar

Sastojci

  • 1 vrećica Pudinga malina Dolcela
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 400 ml mlijeka
  • 200 g šumskog voća (maline, kupine, borovnice)
  • limunov sok
  • šećer
  • 100 g piškota ili biskvita

Priprema

  1. Pomiješajte mlijeko i slatko vrhnje pa stavite kuhati.
  2. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom i 2 do 3 žlice hladnog mlijeka.
  3. Kuhano mlijeko i slatko vrhnje maknite s vatre, dodajte miješajući pjenjačom razmućeni prašak za puding i kuhajte 1 do 2 minute.

Posluživanje: Komadiće piškota ili biskvita složite u čaše i prelijte sirupom od maline. Šumsko voće pošećerite, nakapajte limunovim sokom i dio posipajte po piškotama ili biskvitu. Kuhani puding izlijevajte preko voća, ostavite da se ohladi i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i voćem.

Savjet: Umjesto predloženih pehara, možete prirediti i svoje kombinacije, koje će, naravno, ovisiti i o tome kojim pudingom i kojim dodacima raspolažete.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 126 kcal / 527 kJ
Masti 8,05 g
Ugljikohidrati 11,54 g
Vlakna 0,18 g
Bjelančevine 2,89 g
Sol 0,38 g
Vitamin A 240,80 μg
Vitamin D 25,59 μg
Vitamin C 7,42 mg
Niacin 1,08 mg
Kalij 151,66 mg
Kalcij 77,74 mg
Fosfor 96,43 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh