Kampiranje

Gozba pod vedrim nebom

Skuša na gradele

Skuša, nepravedno zapostavljena na našim jelovnicima, doći će do izražaja pečena na gradelama, uz mediteranske začine, maslinovo ulje i Vegetu Twist po mjeri grilla. Uz izvrstan okus, izvanredna je i njena hranjivost.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Skuša na gradele

Sastojci

Priprema

  1. Skuše dobro očistite i položite na vruće gradele. Pecite oko 5 minuta s jedne strane, a zatim okrenite na drugu stranu.
  2. Pečenu stranu ribe premažite grančicom ružmarina umočenom u 4 žlice maslinova ulja i Vegetu Natur Grill Classic.
  3. U ostatak ulja dodajte sitno nasjeckani češnjak, sol, papar, limunov sok i peršin.

Posluživanje: Pečenu ribu prelijte umakom i poslužite uz mladi kupus na lešo i popečene male rajčice.

Savjet: Ukoliko nemate gradele, ribu možete ispeći i na rebrastoj tavi. Prije pečenja očišćene i oprane ribe dobro posušite papirnatim ubrusom.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 469 kcal / 1.960 kJ
Masti 31,59 g
Ugljikohidrati 0,89 g
Vlakna 0,14 g
Bjelančevine 43,19 g
Sol 1,94 g
Vitamin A 308,81 μg
Vitamin D 87,00 μg
Vitamin E 5,87 mg
Niacin 29,19 mg
Kalij 643,45 mg
Fosfor 575,01 mg
Magnezij 59,69 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina