Paprika

Majstorica prerušavanja

Punjene paprike

U Dalmaciji će im dodati pancetu, svoje varijante imaju i Mađari i Rumunji, a slavno jelo nije zaobišlo ni Coolinariku. Pripremi pristupite smjelo, imajući na umu da paprike vole crvenu papriku u prahu, rajčicu i češnjak.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Punjene paprike

Sastojci

Priprema

  1. Svježim paprikama odrežite kapice i izdubite ih.
  2. Paprike operite i ocijedite.
  3. Mljeveno meso pomiješajte pa dodajte luk, nasjeckani češnjak, peršin, crvenu papriku u prahu, papar, sol, jaje, 1 žlicu Vegete i rižu. Mesnu smjesu dobro izmiješajte i njome nadjenite pripremljene paprike.
  4. Paprike kratko popecite na zagrijanom ulju sa svih strana, dodajte passatu, list celera, preostalu Vegetu, vode prema potrebi i kuhajte na laganoj vatri oko 50 minuta.
  5. Potkraj kuhanja umiješajte Gussnel razmućen u malo vode.

Posluživanje: Kuhane paprike poslužite uz pire krumpir.

Savjet: Količinu riže možete dodati po želji. Paprike nemojte nadijevati do kraja jer će tijekom kuhanja pucati. Pripremljenoj mješavini mesa prije nadijevanja možete dodati 50-100 ml mineralne vode.

Napomena: Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Nakon 5. koraka punjene paprike stavite u adekvatne posude s poklopcem za zamrzavanje, ostavite da se ohlade i zamrznite.Odmrzavanje: Posudu izvadite iz zamrzivača i stavite u hladnjak preko noći. Odmrznute paprike prebacite u posudu i dobro prokuhajte kako bi se sredina paprika zagrijala koliko i vanjska površina (preko 80°C).Trajnost: 90 dana.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 746 kcal / 3.118 kJ
Masti 47,86 g
Ugljikohidrati 44,72 g
Vlakna 5,45 g
Bjelančevine 35,28 g
Sol 5,03 g
Vitamin A 12.058,90 μg
Vitamin D 21,00 μg
Niacin 13,85 mg
Pantotenska kiselina 0,86 mg
Kalij 1.172,37 mg
Kalcij 82,53 mg
Fosfor 373,92 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Rajčica

Za rajske užitke