Pecivo s lanenim sjemenkama
- Recept by coolinarika.com -Home made peciva s lanenim sjemenkama i graham brašnom nikako nisu rukotvorina za potcjenjivanje, a okus i užitak su adekvatni zalaganju. O obliku odlučite sami, a poslužite uz home made namaze, jogurt i sl.

Priprema
Kvasac razmutite u malo toplog mlijeka kojem ste dodali šećer i ostavite na toplom mjestu oko 10 minuta da se digne. U brašno umiješajte sol, dignuti kvasac, omekšani maslac, preostalo mlijeko, kiselo vrhnje, lanene sjemenke i umijesite glatko tijesto. Pripremljeno tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu tako dugo dok se ne udvostruči volumen. Oblikujte mala, okrugla peciva i poslažite ih na lim, premažite vodom i pospite sjemenkama lana. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 30 minuta.
Posluživanje: Poslužite uz sirne namaze, jogurt i slično.
Savjet: Osim sjemenki lana, peciva možete obogatiti i sjemenkama bundeve i suncokreta.