Podravka

Polubijelo brašno (TIP 850)

Podravka polubijelo brasno 1kg

Peciva s tartufima

Već se izdaleka “pada” na ovo jelo. Kontradiktoran i složen, profinjeno-primitivan tartuf izvrsno se slaže s jednostavnim pecivom od graham brašna. Za to zadovoljstvo odvažite 15-20 g crnog tartufa.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
  • 8 osoba
Peciva s tartufima

Sastojci

Za premazivanje

  • 1 jaje

Priprema

  1. Kvasac razmutite u malo mlijeka, dodajte šećer i ostavite da se diže oko 10 minuta na toplom mjestu.
  2. Brašna pomiješajte, dodajte sol, dignuti kvasac, preostalo mlijeko, vrhnje, naribani tartuf i zamijesite mekano tijesto.
  3. Tijesto ostavite pokriveno na toplom mjestu tako dugo dok se volumen tijesta ne udvostruči.
  4. Tijesto premijesite i oblikujte pogačice.
  5. Pripremljene pogačice stavite u pleh za pečenje, premažite razmućenim jajetom i ostavite stajati još 5-10 minuta.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.

Posluživanje: Poslužite uz slani maslac.

Savjet: Istinski ljubitelji tartufa mogu pojačati količinu tartufa pa ih čak naribati i po pecivu prije pečenja.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 292 kcal / 1.221 kJ
Masti 5,24 g
Ugljikohidrati 51,34 g
Vlakna 4,62 g
Bjelančevine 10,24 g
Sol 0,83 g
Vitamin A 229,96 μg
Vitamin D 25,21 μg
Vitamin E 0,71 mg
Niacin 6,41 mg
Kalij 286,80 mg
Kalcij 92,89 mg
Fosfor 225,31 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina