Šopska salata
- Recept by coolinarika.com -Podrijetlo šopske salate i danas je predmetom rasprava, ali jedno je sigurno, šopska salata je neodoljiv prilog mesnim jelima sa žara. Ljuta papričica, feta, mladi ovčji sir ili nešto treće – sve dok je unutra krastavaca, samo slijedite svoj ukus.

Priprema
- Rajčice, oguljene krastavce i paprike očistite od sjemenki i narežite na kocke.
- Povrće stavite u dublju zdjelu pa dodajte mladi luk narezan na kolutiće i sitno narezanu ljutu papričicu. Sve dobro izmiješajte i dobro ohladite.
- Prije posluživanja salatu posolite, popaprite, dodajte ulje, ocat i dobro izmiješajte.
- Na kraju dodajte naribani feta sir.
Posluživanje: Salatu možete poslužiti kao hladno predjelo ili prilog.
Savjet: Šopskoj salati možete, po želji, dodati narezane masline.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 169 kcal / 706 kJ |
---|---|
Masti | 9,51 g |
Ugljikohidrati | 13,26 g |
Vlakna | 3,41 g |
Bjelančevine | 9,86 g |
Sol | 1,06 g |
Vitamin A | 3.305,87 μg |
Vitamin E | 1,59 mg |
Vitamin C | 116,23 mg |
Niacin | 3,41 mg |
Kalij | 502,80 mg |
Kalcij | 257,36 mg |
Fosfor | 239,56 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |