Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Tarator

Makedonska i bugarska kuhinja, ako ništa drugo imaju zajednički tarator, hladnu juhu ili tekuću salatu od krastavaca kojom se uglavnom rashlađuju vrući ljetni dani. Gotovo isto jelo jede se u Turskoj, Iranu i Albaniji.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Tarator

Sastojci

Priprema

  1. U mužar stavite narezani češnjak, dodajte sol i ocat te dobro usitnite.
  2. Tome dodajte oguljene i na male kockice narezane krastavce.
  3. Zatim prelijte mješavinom kiselog mlijeka, ulja i papra.
  4. Po potrebi razrijedite s vodom da dobijete željenu gustoću i sve zajedno dobro promiješajte.

Posluživanje: Juhu dobro rashladite i poslužite.

Savjet: Kiselo mlijeko možete zamijeniti jogurtom.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 313 kcal / 1.308 kJ
Masti 27,73 g
Ugljikohidrati 12,15 g
Vlakna 1,59 g
Bjelančevine 5,51 g
Sol 1,62 g
Vitamin A 555,45 μg
Vitamin D 51,57 μg
Vitamin E 4,96 mg
Vitamin C 9,69 mg
Kalij 425,96 mg
Kalcij 182,77 mg
Fosfor 157,14 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Kruh

Kruh naš svagdašnji