Tarator
- Recept by coolinarika.com -Makedonska i bugarska kuhinja, ako ništa drugo imaju zajednički tarator, hladnu juhu ili tekuću salatu od krastavaca kojom se uglavnom rashlađuju vrući ljetni dani. Gotovo isto jelo jede se u Turskoj, Iranu i Albaniji.

Priprema
- U mužar stavite narezani češnjak, dodajte sol i ocat te dobro usitnite.
- Tome dodajte oguljene i na male kockice narezane krastavce.
- Zatim prelijte mješavinom kiselog mlijeka, ulja i papra.
- Po potrebi razrijedite s vodom da dobijete željenu gustoću i sve zajedno dobro promiješajte.
Posluživanje: Juhu dobro rashladite i poslužite.
Savjet: Kiselo mlijeko možete zamijeniti jogurtom.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 313 kcal / 1.308 kJ |
---|---|
Masti | 27,73 g |
Ugljikohidrati | 12,15 g |
Vlakna | 1,59 g |
Bjelančevine | 5,51 g |
Sol | 1,62 g |
Vitamin A | 555,45 μg |
Vitamin D | 51,57 μg |
Vitamin E | 4,96 mg |
Vitamin C | 9,69 mg |
Kalij | 425,96 mg |
Kalcij | 182,77 mg |
Fosfor | 157,14 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |