Vegeta

Crni papar mljeveni

Janjetina s peršinom

Znate li da je osim kulinarskog poigravanja s njome okus janjetine ponajviše ovisan o vrsti ispaše. Janjad koja pase blizu mora ili na visokim gorskim pašnjacima punim aromatičnog divljeg bilja posebno je ukusna.

  • 100 min
  • Srednje zahtjevno
  • 2;4 osobe
Janjetina s peršinom

Sastojci

Priprema

  1. Janjetinu narežite na komade i kuhajte u slanoj vodi 30 minuta.
  2. Tepsiju namažite uljem, pospite brašnom, paprom i peršinom, složite janjetinu i zalijte vodom u kojoj se kuhala janjetina.
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 60 minuta.

Posluživanje: Poslužite s kiselim mlijekom.

Savjet: Janjetinu pecite tako dugo dok ne dobijete hrskavu, rumenu koricu.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 519 kcal / 2.169 kJ
Masti 31,11 g
Ugljikohidrati 4,49 g
Vlakna 0,43 g
Bjelančevine 52,18 g
Sol 2,83 g
Vitamin A 147,68 μg
Vitamin D 30,00 μg
Vitamin E 4,35 mg
Niacin 26,22 mg
Kalij 740,13 mg
Fosfor 480,96 mg
Magnezij 70,03 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Gulaš

Inspirirani tradicijom