Janjetina s peršinom
- Recept by coolinarika.com -Znate li da je osim kulinarskog poigravanja s njome okus janjetine ponajviše ovisan o vrsti ispaše. Janjad koja pase blizu mora ili na visokim gorskim pašnjacima punim aromatičnog divljeg bilja posebno je ukusna.

Priprema
- Janjetinu narežite na komade i kuhajte u slanoj vodi 30 minuta.
- Tepsiju namažite uljem, pospite brašnom, paprom i peršinom, složite janjetinu i zalijte vodom u kojoj se kuhala janjetina.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 60 minuta.
Posluživanje: Poslužite s kiselim mlijekom.
Savjet: Janjetinu pecite tako dugo dok ne dobijete hrskavu, rumenu koricu.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 519 kcal / 2.169 kJ |
---|---|
Masti | 31,11 g |
Ugljikohidrati | 4,49 g |
Vlakna | 0,43 g |
Bjelančevine | 52,18 g |
Sol | 2,83 g |
Vitamin A | 147,68 μg |
Vitamin D | 30,00 μg |
Vitamin E | 4,35 mg |
Niacin | 26,22 mg |
Kalij | 740,13 mg |
Fosfor | 480,96 mg |
Magnezij | 70,03 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |