Juha s čilijem i tikvicama

Mislite da smo hrabri što smo pomiješali blage tikvice s vatrenim čili papričicama pa svemu tome još dodali tortilje i sir? E, varate se, to je sasvim “ziheraški” potez, jer sve ide u prilog odličnom spicy jelu.

  • 50 min
  • Jednostavno
Juha s čilijem i tikvicama

Sastojci

Za posluživanje

  • 4 tortilje
  • 200 g sira mozzarelle
  • 150 ml kiselog vrhnja

Priprema

  1. Tikvice narežite, skuhajte, ocijedite i usitnite u električnoj sjeckalici.
  2. Na maslinovom ulju popecite nasjeckani luk, a zatim dodajte pripremljene tikvice.
  3. Umiješajte kukuruzno brašno koje ste prethodno pomiješali s malo hladne vode, dodajte sitno narezane čili papričice i povrtne kocke.
  4. Zalijte vodom pa zakipite neprestano miješajući.
  5. Juhu nastavite kuhati na laganoj vatri oko 10 minuta.
  6. Tortilje narežite na kocke ili šire trake i popecite u tavi bez masnoća.

Posluživanje: Pripremljene tople tortilje stavite u zdjelicu, kao i mozzarellu narezanu na kockice. U toplu juhu umiješajte vrhnje i poslužite s tortiljama i sirom.

Savjet: Juhu kuhajte poklopljenu dok ne zavrije, a kasnije otklopljenu ili polupoklopljenu.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje