Ljuti trokutići sa šunkom i sirom

E sad ćete reći, ma tko ne zna recept za trokutiće od sira i šunke. I prevarit ćete se. Glavna zvijezda ovog showa je čili papričica ili prema izboru ljuti feferon. Naravno, ljutinu ćete morati ublažiti pivom.

  • 120 min
  • Srednje zahtjevno
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev

Za prženje

  • 300 ml ulja

Priprema

  1. Brašna promiješajte, dodajte prašak za pecivo, čili u prahu, sol i sve zajedno dobro izmiješajte.
  2. Polagano dodajte mlaku vodu, umijesite mekano tijesto i ostavite pokriveno da miruje oko 60 minuta.
  3. Ricota sir pomiješajte sa dimljenom paprikom, chilijem i sitno narezanom paprikom.
  4. Tijesto podijelite na tri jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte u obliku kruga (promjera 15 cm) i prerežite na pola.
  5. Na svaku polovicu položite plošku šunke, plošku sira i stavite malo nadjeva. Rubove tijesta navlažite vodom, preklopite i utisnite prstom.
  6. Pripremljene trokutiće pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.
  7. Pržene trokutiće stavljajte na papirnati ubrus da upiju suvišnu masnoću.

Posluživanje: Poslužite kao snack uz pivo.

Savjet: Čili papričicu možete zamijeniti ljutim feferonima.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh