Podravka

Bijelo brašno oštro (TIP 400)

Makedonska pogača

Makedonsku pogaču pripremit ćete s ovčjim sirom, a po mogućnosti za autentičan doživljaj i poslužiti s kiselim ovčjim mlijekom. Pogaču možete i aromatizirati začinskim biljem prema želji.

  • 50 min
  • Jednostavno
  • 4;6 osobe
Makedonska pogača

Sastojci

Priprema

  1. Jaja pjenasto izmiješajte u dubljoj zdjeli. Dodajte jogurt, ulje, sir i brašno pomiješano sa soli i praškom za pecivo.
  2. Zamijesite tijesto i stavite ga u namašćen okrugli pleh promjera 30 cm.
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Posluživanje: Toplu pogaču poslužite s kiselim ovčjim mlijekom.

Savjet: Pogaču možete aromatizirati svježim začinskim biljem po želji (bosiljak, timijan, origano…).

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 431 kcal / 1.802 kJ
Masti 34,08 g
Ugljikohidrati 18,68 g
Vlakna 0,53 g
Bjelančevine 12,91 g
Sol 1,49 g
Vitamin A 440,03 μg
Vitamin D 15,93 μg
Vitamin E 4,78 mg
Niacin 3,61 mg
Kalij 163,81 mg
Kalcij 372,53 mg
Fosfor 395,13 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Tjestenina

Svestrana Talijanka