Makedonska pogača
- Recept by coolinarika.com -Makedonsku pogaču pripremit ćete s ovčjim sirom, a po mogućnosti za autentičan doživljaj i poslužiti s kiselim ovčjim mlijekom. Pogaču možete i aromatizirati začinskim biljem prema želji.

Priprema
- Jaja pjenasto izmiješajte u dubljoj zdjeli. Dodajte jogurt, ulje, sir i brašno pomiješano sa soli i praškom za pecivo.
- Zamijesite tijesto i stavite ga u namašćen okrugli pleh promjera 30 cm.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
Posluživanje: Toplu pogaču poslužite s kiselim ovčjim mlijekom.
Savjet: Pogaču možete aromatizirati svježim začinskim biljem po želji (bosiljak, timijan, origano…).
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 431 kcal / 1.802 kJ |
---|---|
Masti | 34,08 g |
Ugljikohidrati | 18,68 g |
Vlakna | 0,53 g |
Bjelančevine | 12,91 g |
Sol | 1,49 g |
Vitamin A | 440,03 μg |
Vitamin D | 15,93 μg |
Vitamin E | 4,78 mg |
Niacin | 3,61 mg |
Kalij | 163,81 mg |
Kalcij | 372,53 mg |
Fosfor | 395,13 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |