Dolcela

Limun šećer

Limun Šećer

Makedonska voćna salata

Osim podneblja i godišnje doba vam diktira sastav voćne salate. Ova osebujna salata savršeno je ljetno rashlađenje, a zimi jednostavno neke vrste sezonskog voća zamijenite kandiranim.

  • 30 min
  • Jednostavno
Makedonska voćna salata

Sastojci

  • 250 g jabuka
  • 250 g krušaka
  • 200 g naranči
  • 100 g svježih borovnica
  • 100 g svježih malina
  • 250 g svježih jagoda
  • 250 g lubenice

Za sirup

Priprema

  1. Jabuke i kruške ogulite. Cijelim jabukama izvadite središnji dio sa sjemenkama pa ih narežite na kolutove. Kruške narežite na ploške i uklonite sjemenke.
  2. Naranče ogulite, a kriške očistite od bijele kožice.
  3. Bobičasto voće operite.
  4. Lubenicu narežite na trokutiće.
  5. Voće složite po vrstama u širu staklenu posudu.
  6. Od šećera, limun šećera i limunova soka, maraskina i ruma napravite sirup. Zagrijte ga na laganoj vatri dok se šećer ne otopi, a zatim sirup ohladite.
  7. Pripremljeni sirup prelijte preko voća.

Posluživanje: Sve dobro rashladite i poslužite.

Savjet: Zimi možete neke vrste sezonskog voća zamijeniti kandiranim.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 76 kcal / 318 kJ
Masti 0,32 g
Ugljikohidrati 15,96 g
Vlakna 2,33 g
Bjelančevine 0,51 g
Vitamin A 112,14 μg
Vitamin E 0,38 mg
Vitamin C 22,49 mg
Niacin 0,30 mg
Kalij 123,90 mg
Kalcij 13,89 mg
Fosfor 10,69 mg
Magnezij 8,45 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin