Ohridski čomlek
- Recept by coolinarika.com -Tradicionalno makedonsko jelo izvorno se priprema u zemljanom loncu prekrivenom pergament papirom, ali poslužit će i lonac. Kada je čomlek gotov, poslužite ga uz još tople lepinje.

Priprema
- Meso narežite na veće komade.
- Češnjak i luk očistite. Ako su glavice luka male, ostavite ih cijele ili ih narežite na četvrtine.
- U lonac rasporedite meso, preko mesa luk i češnjak pa tako nastavite dok se sav materijal ne potroši.
- Posolite, dodajte Vegetu, crvenu papriku, papar, ulje, ocat i dolijte toliko vode da pokrije meso i luk.
- Posudu poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok meso sasvim ne omekša, a tekućina ne ispari, tako da ostane samo malo umaka.
Posluživanje: Čomlek poslužite uz tople lepinje.
Savjet: Izvorni čomlek se kuha u zemljanom loncu, koji se prekrije pergament papirom probušenim na nekoliko mjesta.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 380 kcal / 1.588 kJ |
---|---|
Masti | 13,41 g |
Ugljikohidrati | 19,24 g |
Vlakna | 3,96 g |
Bjelančevine | 44,57 g |
Sol | 3,24 g |
Vitamin A | 134,60 μg |
Vitamin D | 24,00 μg |
Vitamin C | 18,45 mg |
Niacin | 26,92 mg |
Kalij | 1.082,38 mg |
Fosfor | 511,10 mg |
Magnezij | 72,76 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |