Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Bosanska pljeskavica

Dodatkom mineralne vode smjesi za pljeskavice poboljšat ćemo im okus i spriječiti lijepljenje za roštilj. Pljeskavice jedemo u lepinji s kajmakom, mladim lukom, pečenim povrćem, ajvarom, pinđurom i drugim.

  • 35 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Bosanska pljeskavica

Sastojci

Priprema

  1. Mljeveno meso stavite u dublju zdjelu. Dodajte nasjeckani luk, protisnuti češnjak, papar, Vegetu i sol.
  2. Pripremljenu smjesu dobro izmiješajte, a zatim oblikujte pljeskavice.
  3. Pripremljene pljeskavice pecite na zagrijanoj, uljem premazanoj rešetki roštilja ili u tavi na ulju.

Posluživanje: Pečene pljeskavice poslužite uz kajmak, ajvar, mladi luk i lepinju.

Savjet: Od ove smjese mogu se oblikovati i ćevapi te pripremiti na isti način.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 659 kcal / 2.755 kJ
Masti 60,25 g
Ugljikohidrati 3,15 g
Vlakna 0,74 g
Bjelančevine 25,35 g
Sol 0,95 g
Vitamin A 1,90 μg
Vitamin E 19,35 mg
Vitamin C 1,91 mg
Niacin 13,90 mg
Kalij 388,32 mg
Kalcij 34,99 mg
Magnezij 34,26 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Začini inspiracije

Monozačini