Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Bigos

Poljski nacionalni specijalitet sastoji se od nekoliko vrsta mesa, kobasica, kiselog i svježeg kupusa, gljiva, suhog voća i začina. Varijanti za ovo jelo je bezbroj, a prema nekima najvažnije je da je omjer mesa i kupusa jednak.

  • 120 min
  • Srednje zahtjevno
  • 6 osoba
Bigos

Sastojci

Priprema

  1. Srnetinu, svinjetinu i junetinu narežite na kockice i pospite brašnom.
  2. Luk nasjeckajte, a kobasice narežite na kockice.
  3. Svježi i kiseli kupus narežite na rezance.
  4. Na ulju popecite kobasice, srnetinu i junetinu.
  5. Dodajte luk, protisnuti češnjak, papriku u prahu i odmah zalijte s oko 200 ml vode. Meso malo posolite, popaprite i pirjajte oko 35 minuta.
  6. Dodajte narezanu svinjetinu, list lovora, kiseli kupus, narezane suhe šljive i suhe vrganje koje ste prethodno močili u hladnoj vodi oko 10 minuta.
  7. Jelo nastavite pirjati podlijevajući vodom oko 30 minuta.
  8. Nakon toga umiješajte svježi kupus, passatu, Vegetu i pirjajte dok povrće i meso u loncu ne omekša.
  9. Potkraj kuhanja umiješajte vino i toliko vode da prekrijete sadržaj u loncu. Po potrebi jelo još posolite i popaprite.

Posluživanje: Pospite koprom i peršinom i poslužite toplo.

Savjet: Tijekom pirjanja jelo nemojte miješati, nego po potrebi posudu lagano potresite.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 241 kcal / 1.007 kJ
Masti 37,09 g
Ugljikohidrati 54,76 g
Vlakna 5,45 g
Bjelančevine 44,98 g
Sol 4,69 g
Vitamin A 927,38 μg
Vitamin D 54,00 μg
Vitamin C 55,02 mg
Niacin 16,60 mg
Kalij 1.435,86 mg
Kalcij 127,11 mg
Fosfor 477,95 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Žitarice

Vrijedne vaše pažnje