Kisel

Jednostavne pripreme, slatkog voćnog okusa, kisel se konzumira svjež, hladan ili topao, po mogućnosti iz dekorativnih čaša. Kisel je desert starih ruskih kraljeva, a zašto ne bi postao i vašim.

  • 15 min
  • Jednostavno
Kisel

Sastojci

  • 200 ml sirupa od borovnica
  • 100 ml vode
  • 100 g svježeg voća
  • 1 žlica Gussnela Dolcela

Priprema

  1. Voćni sirup pomiješajte s vodom i stavite kuhati. Kada sok zakipi, maknite ga s vatre, umiješajte voće, a zatim Gussnel razmućen u malo vode.
  2. Vratite na vatru i neprekidno miješajući kuhajte dok se umak ne počne gusnuti.

Posluživanje: Kisel poslužite kao topli ili hladni desert, a može poslužiti i kao voćni preljev uz nabujke.

Savjet: Umjesto voćnog sirupa i vode, za pripremu kisela možete upotrijebiti tekućinu iz kompota.

Ajvar

Razmazi svoje nepce