Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Raštika sa suhim mesom

Iako komercijalno često zanemarena, raštika je puna kalcija, kalija, betakarotena i drugih antioksidansa. Najbolja je nakon prvih mrazeva kada slatkogorkasti okus najviše i dolazi do izražaja.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Raštika sa suhim mesom

Sastojci

Priprema

  1. Skuhajte oprana rebra ili neko drugo suho meso.
  2. Očišćenu raštiku narežite na krupnije rezance, kratko je prokuhajte u vodi i ocijedite.
  3. U posebnoj posudi ugrijte ulje pa stavite pirjati nasjeckani luk i junetinu narezanu na kocke.
  4. Zatim dodajte oguljene rajčice narezane na kockice i mrkvu narezanu na kolutiće pa sve zajedno pirjajte.
  5. Kada meso djelomično omekša, dodajte ocijeđenu raštiku, nasjeckani češnjak, krumpir narezan na kockice, sol, papar, narezanu kuhano suho meso i Vegetu.
  6. Za vrijeme kuhanja zalijevajte vodom u kojoj se kuhalo meso i sve zajedno kuhajte dok raštika ne omekša.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Raštiku po želji možete narezati i na tanje rezance.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 624 kcal / 2.608 kJ
Masti 34,93 g
Ugljikohidrati 36,75 g
Vlakna 7,97 g
Bjelančevine 44,51 g
Sol 4,14 g
Vitamin A 26.752,20 μg
Vitamin D 19,50 μg
Vitamin E 11,32 mg
Vitamin C 242,20 mg
Kalij 1.971,69 mg
Kalcij 301,91 mg
Fosfor 467,61 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Masline

Cure sline od masline