Mango sa slatkom rižom

Sočno-voćno osvježenje tajlandskog podrijetla nema namjeru opteretiti vas suvišnim kalorijama. Desert se djelomično kuha, a druga polovica je čisti dar iz prirode: “azijski kralj voća” – mango!

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Mango sa slatkom rižom

Sastojci

Za umak

  • 150 ml kokosova mlijeka
  • 1 žličica rižina brašna
  • prstohvat soli

Priprema

  1. Rižu isperite i sipajte u kipuću slanu vodu. Kuhajte pokriveno na laganoj vatri 15-20 minuta dok riža ne bude mekana.
  2. U međuvremenu zagrijte kokosovo mlijeko sa šećerom i soli i vrelo prelijte preko vruće kuhane riže. Promiješajte i ostavite da se ohladi.
  3. Za umak, u kokosovo mlijeko umiješajte rižino brašno i sol te uz neprekidno miješanje zagrijavajte na laganoj vatri do vrenja.
  4. Umak ohladite.
  5. Mango ogulite i narežite na ploške.

Posluživanje: Pripremljenu rižu poslužite s ploškama manga prelivenih pripremljenim umakom.

Savjet: Ova tajlandska slastica osvježit će vas za vrijeme ljetnih vrućina.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke