Helsinški čaj

Osjetite li usred ljeta nagli pad količine šećera u krvi i prijetnju dehidracije, nudimo vam izvrsno i originalno rješenje. Napitak inspiriran glavnim gradom Finske, već pogađate, prava je poslastica i osvježenje.

  • 15 min
  • Jednostavno
Helsinški čaj

Sastojci

  • 50 g šećera
  • 8 žlica vode
  • 2 vrećice Indijskog čaja Podravka
  • 500 ml vode
  • 2 žlice zdrobljenog leda
  • 1 jabuka narezana na ploške

Za ukrašavanje

  • 2 koluta limuna
  • listići metvice

Priprema

  1. Šećer i vodu kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete sirup željene gustoće. Pripremljeni sirup ohladite.
  2. Filtar vrećicu prelijte vrućom vodom i ostavite stajati 5 minuta. Izvadite filtar vrećicu i ohladite.
  3. U široku čašu stavite žlicu zdrobljenog leda, dodajte žlicu šećernog sirupa, nekoliko ploški jabuke i prelijte hladnim čajem.

Posluživanje: Poslužite ukrašeno ploškom limuna i listićima metvice.

Savjet: Ovaj napitak odlično je osvježenje u vrućim ljetnim danima.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži