#ostanimoodgovorni

Coolinarika zna kako ti skratiti vrijeme!

Zapečena riža

Tajna pripreme riže je u postizanju optimalne tvrdoće zrna riže, odnosno osjećaja zrna u ustima. Riža mora ostati sočna, a dovršenosti okusa pridonosi i škrobni sastav riže. Zapečena riža će vas iznenaditi.

  • 15 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Zapečena riža

Sastojci

Priprema

  1. Na 2 žlice ulja ispecite kajganu od jaja, izvadite ju i narežite na štapiće.
  2. Na preostalom ulju na jakoj vatri popecite rižu, okrećući je lopaticom dok ne bude dobro zapečena.
  3. Umiješajte narezanu kajganu, dodajte sol, papar i nasjeckani luk.

Posluživanje: Promiješajte i poslužite vruće.

Savjet: Ovo jelo pripremajte u voku.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 383 kcal / 1.601 kJ
Masti 17,89 g
Ugljikohidrati 45,25 g
Vlakna 1,19 g
Bjelančevine 9,06 g
Sol 1,58 g
Vitamin A 239,08 μg
Vitamin D 19,50 μg
Vitamin E 11,02 mg
Niacin 4,09 mg
Kalij 143,24 mg
Kalcij 40,74 mg
Fosfor 140,30 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Rajčica

Za rajske užitke