Zapečena riža
- Recept by coolinarika.com -Tajna pripreme riže je u postizanju optimalne tvrdoće zrna riže, odnosno osjećaja zrna u ustima. Riža mora ostati sočna, a dovršenosti okusa pridonosi i škrobni sastav riže. Zapečena riža će vas iznenaditi.

Priprema
- Na 2 žlice ulja ispecite kajganu od jaja, izvadite ju i narežite na štapiće.
- Na preostalom ulju na jakoj vatri popecite rižu, okrećući je lopaticom dok ne bude dobro zapečena.
- Umiješajte narezanu kajganu, dodajte sol, papar i nasjeckani luk.
Posluživanje: Promiješajte i poslužite vruće.
Savjet: Ovo jelo pripremajte u voku.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 383 kcal / 1.601 kJ |
---|---|
Masti | 17,89 g |
Ugljikohidrati | 45,25 g |
Vlakna | 1,19 g |
Bjelančevine | 9,06 g |
Sol | 1,58 g |
Vitamin A | 239,08 μg |
Vitamin D | 19,50 μg |
Vitamin E | 11,02 mg |
Niacin | 4,09 mg |
Kalij | 143,24 mg |
Kalcij | 40,74 mg |
Fosfor | 140,30 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |