Zanimljiv nadjeveni lungić

Zanimljiv nadjev od kombinacije ricotte, kruške i pikantnih začina daje posebnu notu lungiću i opravdava naziv jednog od najsočnijih mesnih zalogaja.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Zanimljiv nadjeveni lungić

Sastojci

Priprema

  1. Svinjski file očistite od suvišne masnoće, kožica i uklonite zadebljani dio.
  2. Luk sitno narežite, a krušku narežite na kockice.
  3. Na otopljeni maslac stavite luk i popecite nekoliko minuta.
  4. Dodajte krušku i nastavite uz miješanje peći još tri minute. Ulijte vino i maknite s vatre.
  5. File prerežite da se otvori kao knjiga.
  6. Ostavite ga na dasci i pospite Vegetom, svježe mljevenim crnim paprom i s malo čilija.
  7. Nanesite ricottu, a zatim rasporedite nadjev s kruškom.
  8. Pomoću kuhinjskog konca koji ste podvukli pod meso zatvorite file i učvrstite ga.
  9. Na zagrijanom ulju u tavi (bolje tava koja ide u pećnicu) popecite pripremljeni file sa svih strana.
  10. Lagano ga posolite, pospite ružmarinom i ulijte oko 100 ml tople vode. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 13 minuta.
  11. Pečeni file prekrijte aluminijskom folijom i ostavite neka odstoji pet minuta prije rezanja i posluživanja.

Posluživanje: Poslužite s pireom od krumpira u koji ste dodali maslac i Vegeta Maestro mljeveni muškatni oraščić.

Savjet: Da bi meso bilo još sočnije, prije posluživanja nakapajte ga sokom od pečenja.

Paštete

Kruha i igara!