Puding

Zadrhtite od uzbuđenja

Desert s pudingom kokos i dinjom

Kada se u nježnu slasticu umiješa umak od kokos likera uživanje u pudingu od kokosa udruženim s dinjom je osigurano.

  • 30 min
  • Jednostavno
Desert s pudingom kokos i dinjom

Sastojci

Priprema

  1. Pomiješajte prašak za puding sa šećerom i nekoliko žlica mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte puding.
  2. Vratite na vatru i kuhajte uz miješanje 1-2 minute. Zatim maknite s vatre i u još vruć puding umiješajte pripremljenu želatinu i liker od kokosa.
  3. Razlijte puding u navlažene silikonske kalupe (za panna cottu ili muffine). Ostavite puding da se prvo ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim nekoliko sati u hladnjaku.
  4. Dinji skinite koru i izdubite kuglice. Pospite ih limun šećerom i držite u hladnjaku do posluživanja.
  5. Slatko vrhnje izmiješajte s vanilin šećerom i likerom da dobijete umak.
  6. Puding izvadite iz kalupa, okrenite na tanjur za posluživanje i po njemu stavite pripremljene dinje.

Posluživanje: Poslužite puding s umakom.

Savjet: U puding možete staviti komadiće kokosa i čokolade. 

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži