Perkelt

Perkelt je jelo poznato svim ljubiteljima gulaša. Riječ je o ukusnom obroku na žlicu, za čiji karakter su zaslužni začini lovorov list, kim i crvena slatka paprika.

  • 160 min
Perkelt

Sastojci

Priprema

  1. U većoj posudi zagrijte ulje, dodajte sitno narezani luk i popecite do zlatne boje.
  2. Dodajte protisnuti češnjak i papriku narezanu na kockice te pirjajte oko 2 minute.
  3. Zatim dodajte meso narezano na kockice i popecite da se zapeče i djelomično posmeđi pa maknite s vatre.
  4. Umiješajte crvenu papriku, vratite na vatru, dodajte Vegetu, kim, lovorov list i ulijte vode da prekrije više od polovice mesa.
  5. Zagrijte do vrenja, poklopite, smanjite vatru na najmanje i pirjajte 90 minuta.
  6. Ako nakon toga nije dovoljno gusto, otklopite i pirjate dok ne ispari višak vode.
  7. Po potrebi solite i pospite mljevenim crnim paprom.

Savjet: Ovo se jelo tradicionalno poslužuje s domaćim spatzlima i salatom od krastavaca i vrhnja.

Tjestenina

Svestrana Talijanka