Dolcela

Tiramisu

Čupavi tiramisu kolač s bananama

Uživate li u čokoladnim i kremastim okusima, teško ćete odoljeti šarmu „čupavog“ tiramisu deserta s bananama. Ovaj kolač objedinjuje sve što volimo - kavu, čokoladu i voće.

  • 45 min
  • Jednostavno
Čupavi tiramisu kolač s bananama

Sastojci

Za biskvit

Priprema

  1. Mješavinu za kolač uspite u posudu, dodajte jaja, ulje, liker i 150 ml vode.
  2. Promiješajte el. miješalicom u jednoličnu smjesu pa umiješajte čokoladne zvjezdice i otopljenu čokoladu.
  3. Tijesto izlijte u maslacem namazan kalup za torte ø24 cm.
  4. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta.
  5. Kad je biskvit pečen i ohlađen izdubite ga da dobijete kalup za punjenje u koji rasporedite cijele banane.
  6. Za kremu, u hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice Tiramisu kreme i promiješajte.
  7. Miksajte električnim mikserom srednjom brzinom 4-5 minuta dok ne dobijete kremu. Odmah je nanesite preko banana i poravnajte.
  8. Biskvit koji ste izdubili razmrvite i njime pospite površinu torte.

Posluživanje: Stavite je u hladnjak da odstoji 2 sata prije posluživanja.

Savjet: Biskvit po kojem slažete banane, možete navlažiti hladnom kavom pomiješanom s likerom.

Ajvar

Razmazi svoje nepce