Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Fini gulaš od gljiva

Istražujući zanimljiva mjesta po Sloveniji, Vegetin gastro – tim našao se na gospodarstvu “Jelenov greben”. Osobito nas je zanimao obiteljski gljivarnik i izvrsni specijaliteti od uzgojenih pečurki, koji su i nas inspirirali za ovaj gulaš od gljiva.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Fini gulaš od gljiva

Sastojci

Priprema

  1. Gljive očistite i narežite na veće komadiće. Pancetu narežite na sitne kocke, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckajte.
  2. Na zagrijanom ulju popecite slaninu i luk, a nakon toga mrkvu. Zatim dodajte pripremljene, ocijeđene i nasjeckane suhe vrganje i gljive. Dobro ih popecite, pospite Vegetom i sve pirjajte uz dolijevanje vruće vode po potrebi.
  3. Kada gljive napola omekšaju, dodajte lovorov list, grančicu celera, mažuran, posolite i nastavite lagano kuhati. Pred kraj kuhanja gulaš popaprite.
  4. Umiješajte još Gussnel koji ste razmutili s vodom, kiselo vrhnje, nasjeckani češnjak i peršin te dodajte još malo octa. Dok pripremate ovaj gulaš, posebno skuhajte narezani krumpir, izgnječite ga i umiješajte u gulaš.

Posluživanje: Kao prilog poslužite posebno pripremljen pire od krumpira. Ili po želji skuhajte veću količinu krumpira narezanog na kocke, koje možete umiješati u gulaš. Ako ustreba, razrijedite ga s malo vode.

Savjet: Umjesto octa možete dodati malo bijelog vina.

Mala tajna: Gustoću gulašu daju dio propasiranog kuhanog krumpira i Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 793 kcal / 3.315 kJ
Masti 30,48 g
Ugljikohidrati 98,15 g
Vlakna 32,48 g
Bjelančevine 32,85 g
Sol 0,46 g
Vitamin A 14.288,00 μg
Vitamin D 2,65 μg
Vitamin E 8,44 mg
Vitamin C 18,73 mg
Kalij 493,51 mg
Kalcij 124,16 mg
Fosfor 110,77 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Tjestenina

Svestrana Talijanka