Neobične punjene paprike

Bogato popunjene paprike različitim mesnim okusima zapecite u pećnici s grahom i poslužite toplo.

  • 45 min
  • Jednostavno
Neobične punjene paprike

Sastojci

Priprema

  1. Na svinjskoj masti popržite sitno narezani luk dok ne omekša, pa dodajte sitno narezanu stabljiku celera. Kratko popržite dok celer ne omekša i dodajte mljeveno meso.
  2. Dodajte češnjak u granulama, Vegetu i popržite dok tekućina koju meso pusti ne ispari. Stavite sa strane i pustite da se malo ohladi.
  3. U tavu stavite na kockice narezani špek, jeger narezan na ploške i kratko popržite.
  4. Dodajte sitnije narezani poriluk, ocijeđeni krupni bijeli grah, ajvar, posolite, popaprite i dodajte crvenu dimljenu papriku. Kratko promiješajte i stavite u posudu za pečenje.
  5. Paprikama odstranite peteljke i sjemenke, operite ih i posušite. Napunite ih pripremljenim mljevenim mesom.
  6. U tavi na dobro zagrijanom ulju popecite paprike sa svih strana i stavite ih u posudu za pečenje na podlogu od graha. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C 15 - 20 minuta.

Posluživanje: Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet: Ukoliko volite pikantniji okus, umjesto blagog ajvara možete koristiti ljuti ajvar i dodati mljeveni chilli.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat