Slovački haluški s bryndzom

Haluški s bryndzom tradicionalno je slovačko jelo od brašna i sitno ribanog krumpira. Na vruće haluške stavlja se bryndzu, odnosno ovčji sir, a možete ga zamijeniti i smjesom feta sira, maslaca i kiselog vrhnja.

  • 50 min
  • Jednostavno
Slovački haluški s bryndzom

Sastojci

Priprema

  1. Sirovi krumpir ogulite, pa ga naribajte ili usitnite u multipraktiku.
  2. Naribani krumpir premjestite u veću posudu, dodajte brašno, jaje i Vegetu. Miješajte žlicom dok ne dobijete ljepljivu glatku smjesu.
  3. U većoj posudi zagrijte vodu do vrenja i posolite. Kroz velike rupe polegnutog ribeža puštajte smjesu u kipuću vodu da dobijete haluške.
  4. Haluški su gotovi kada isplivaju na površinu, a tada ih pokupite rupičastom žlicom i stavite u posudu sa strane.
  5. Na vruće haluške stavite bryndzu, pustite neka se rastopi pa promiješajte. Posipajte pancetom koju ste prethodno narezali na kockice i prepržili na tavi.

Posluživanje: Ukrasite narezanim vlascem.

Savjet: Bryndzu možete zamijeniti smjesom 125 g feta sira, 125 g kiselog vrhnja i 1 žlice maslaca.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži