Eva ljetna panzanella salata

Za šarenilo na stolu potrebno je tek malo mašte i talijanska panzanela salata s Evom, naročito popularna u ljetnim mjesecima.

  • 10 min
  • Jednostavno
Eva ljetna panzanella salata

Sastojci

  • 1 srednja tikvica
  • 200 g cherry rajčica (raznih boja)
  • 1 ljubičasti luk
  • 200 g mozzarelle
  • 2 ploške tamnog kruha sa sjemenkama
  • listovi svježeg bosiljka

Za umak:

Priprema

  1. Tikvicu narežite na ploškice, rajčice na polovice, luk na ploške, kruh i mozzarellu na kockice.
  2. Povrće stavite u veliki tanjur ili plitku zdjelu za posluživanje. Lagano promiješajte i prelijte maslinovim uljem.
  3. Kruh narežite na kockice veličine zalogaja i popecite na suhoj teflon tavi.
  4. Za umak u zdjelici promiješajte paštetu, mileram i limunov sok.

Posluživanje: Kockice kruha umočite u umak, dodajte salati i poslužite.

Savjet: U umak možete dodati i malo maslinovog ulja.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje