Vegeta

Bosiljak usitnjeni

Vegeta maestro bosiljak 3d

Lazanje sa špinatom i pinjolima

Sjećate li se mačka Garfielda koji je “otkidao” na lasagne? A kada iz pećnice neodoljivo zamirišu umak bolognese, bechamel umak i parmezan u tijestu za lasagne ili pak špinat, bosiljak i pinjole, svi smo mi mačak Garfield.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Lazanje sa špinatom i pinjolima

Sastojci

Za preljev

  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 jaje

Za posipavanje

  • 2 žlice naribanog parmezana

Priprema

  1. Na blago zagrijano maslinovo ulje stavite pinjole, a zatim i špinat te pirjajte dok tekućina ne ispari.
  2. Dodajte sadržaj vrećice Fanta za lazanje, vodu, vrhnje i kratko prokuhajte.
  3. Sjeckanu rajčicu ocijedite i izmiješajte s narezanim bosiljkom.
  4. U nauljenu tepsiju slažite redom tijesto za lazanje, špinat, tijesto za lazanje, sjeckanu rajčicu, tijesto za lazanje, špinat i završite tijestom za lazanje.
  5. Prelijte vrhnjem za kuhanje u kojem ste razmutili jaje i pospite naribanim parmezanom.
  6. Pecite u pećnici na 200°C oko 30 minuta, do zlatnožute boje.

Posluživanje: Poslužite posipano parmezanom.

Savjet: Tijesto za lazanje možete zamijeniti i tankim palačinkama.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 819 kcal / 3.423 kJ
Masti 58,24 g
Ugljikohidrati 58,56 g
Vlakna 11,47 g
Bjelančevine 22,76 g
Sol 1,89 g
Vitamin A 16.611,90 μg
Vitamin D 20,25 μg
Vitamin E 25,88 mg
Niacin 10,93 mg
Kalij 1.875,43 mg
Kalcij 409,68 mg
Fosfor 414,87 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Žitarice

Vrijedne vaše pažnje