Fant

Fant mješavina za slavonski čobanac

Čobanac sa žličnjacima

Čobanac je tradicionalno jelo koje se priprema u bakrenom kotliću i na prirodnoj vatri, stoga su mu pravi dekor vrt ili okućnica, kampiranja, fešte na otvorenom i druge prigode u kojima se u društvu dobro jede.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4;6 osobe
Čobanac sa žličnjacima

Sastojci

Za žličnjake

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta za slavonski čobanac izmiješajte s vodom i kuhajte dok ne provrije.
  2. Dodajte junetinu i svinjetinu narezanu na kockice, lovorov list i kuhajte dok meso ne omekša.
  3. Pred kraj kuhanja dodajte vino i ukuhajte žličnjake od brašna i jaja.

Posluživanje: Poslužite toplo i po želji s žlicom kiselog vrhnja.

Savjet: Junetinu i svinjetinu možete zamijeniti teletinom i janjetinom.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 385 kcal / 1.609 kJ
Masti 16,18 g
Ugljikohidrati 21,98 g
Vlakna 0,76 g
Bjelančevine 30,13 g
Sol 0,72 g
Vitamin A 56,91 μg
Vitamin D 20,33 μg
Niacin 12,79 mg
Pantotenska kiselina 1,04 mg
Kalij 509,04 mg
Fosfor 316,08 mg
Magnezij 43,40 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži