Crna tjestenina u umaku od rajčice

Dok se tjestenina kuha u loncu vrele vode, u tavi pripremite brzi umak. Planirate li za stolom četiri osobe, potrošit ćete jedno pakiranje Podravkine sjeckane rajčice. I ako ne znate: crnoj tjestenini boju daje sipino crnilo.

  • 20 min
  • Jednostavno
Crna tjestenina u umaku od rajčice

Sastojci

Za posipavanje

  • parmezan

Priprema

  1. Na maslinovom ulju pirjajte luk, dodajte sjeckanu rajčicu, natrganu tunu, narezane inćune, protisnuti češnjak i origano.
  2. Podlijte s malo vode i kratko propirjajte. Na kraju posolite i popaprite po potrebi.
  3. Pripremljeni umak prelijte preko kuhane tjestenine.

Posluživanje: Poslužite odmah, posuto naribanim parmezanom.

Savjet: Priprema ovog umaka traje koliko i kuhanje tjestenine, pa je prikladan kada treba pripremiti brz i ukusan obrok.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus