Podravka

Namjensko brašno za dizana tijesta

Podravka brasno za dizana tijesta

Mediteranska pogača

Ova pogača savršena je nadopuna za paški sir, maslinovo ulje i istarski pršut, pliva dobro uz ribu, slaže se dobro sa svakim vinom, a obogaćena svježim začinskim biljem po vašem izboru, dobiva sasvim poseban okus.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
  • 6 osoba
Mediteranska pogača

Sastojci

  • 20 g svježeg kvasca
  • 250 ml tople vode
  • 1 žličica šećera
  • 400 g Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka
  • 1 žličica soli
  • ¼ žličice đumbira
  • 5 žlica maslinova ulja
  • 1 žlica krupne morske soli
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • svježi origano

Priprema

  1. Kvasac pomiješajte s vodom, šećerom i ostavite da se na toplom mjestu diže 10 minuta.
  2. Brašnu dodajte sol, đumbir, 2 žlice maslinova ulja, dignuti kvasac i zamijesite glatko tijesto.
  3. Tijesto ostavite stajati na toplom mjestu dok mu se volumen ne udvostruči. Zatim ga premijesite, razvaljajte i stavite u nauljen, okrugli kalup promjera 30 cm.
  4. Ostavite stajati još 15 minuta na toplom mjestu, premažite ga preostalim uljem i prstima nabodite tijesto.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 20 minuta.
  6. Pospite ga krupnom solju i začinskim biljem i pecite još 5 minuta.

Posluživanje: Poslužite ohlađeno.

Savjet: Ovu pogaču možete začiniti sa sjeckanim svježim začinskim biljem po želji.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 350 kcal / 1.463 kJ
Masti 12,05 g
Ugljikohidrati 52,52 g
Vlakna 2,28 g
Bjelančevine 7,20 g
Sol 2,92 g
Vitamin A 20,14 μg
Vitamin E 2,15 mg
Tiamin 0,59 mg
Niacin 5,82 mg
Kalij 97,50 mg
Kalcij 19,69 mg
Fosfor 83,83 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Kampiranje

Gozba pod vedrim nebom