Svinjska rebarca s grilla
- Recept by coolinarika.com -Marinirana svinjska rebarca s grilla poslužena sa salatom od luka, rotkvica i krastavaca, rezultirat će roštiljadom o kojoj će se još dugo govoriti.

Priprema
Svinjska rebarca u komadu posolite, pospite svježe mljevenim crnim paprom i majčinom dušicom. Umasirajte začine u meso i premažite maslinovim uljem. Rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže. Pomiješajte med s dimljenom paprikom i dodajte chili. Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca zapečena s jedne strane, okrenite ih na drugu. Rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju. Premažite ih pripremljenim medom i zamotajte. Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i zamotana pustite da se odmore 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.
Posluživanje: Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk, salatu od luka, rotkvica i krastavaca, te ajvar.
Savjet: Važno je da rebarca budu tanka.