Svinjska rebarca s grilla

Marinirana svinjska rebarca s grilla poslužena sa salatom od luka, rotkvica i krastavaca, rezultirat će roštiljadom o kojoj će se još dugo govoriti.

  • 30 min
Svinjska rebarca s grilla

Sastojci

Za salatu:

  • krastavci
  • tanko narezane rotkvice
  • mladi luk

Priprema

  1. Svinjska rebarca u komadu posolite, pospite svježe mljevenim crnim paprom i majčinom dušicom. Umasirajte začine u meso i premažite maslinovim uljem.
  2. Rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  3. Pomiješajte med s dimljenom paprikom i dodajte chili.
  4. Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu.
  5. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja.
  6. Nakon što su rebarca zapečena s jedne strane, okrenite ih na drugu.
  7. Rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju.
  8. Premažite ih pripremljenim medom i zamotajte.
  9. Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane.
  10. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i zamotana pustite da se odmore 10 minuta.
  11. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Posluživanje: Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk, salatu od luka, rotkvica i krastavaca, te ajvar.

Savjet: Važno je da rebarca budu tanka.

Ajvar

Razmazi svoje nepce