Meksiko iz lonca

Toliko okusa i šarenila, i to sve iz jednog lonca, baš savršen ručak za svaki dan. Povrće, mljeveno meso i riža koja je upila sve okuse i jelo učinila kompletnim, a svojim bojama i okusima odvela u Meksiko. U ovakvim gastronomskim istraživanjima dobro je znati s kojom rižom gdje otputovati, kako bi putovanje bilo uspješnije i ukusnije. ******************************************** Zahvaljujemo Mili Butorcu s bloga Hungry Mile na ustupljenom receptu

  • 50 min
  • Jednostavno
Meksiko iz lonca

Sastojci

Priprema

  1. U dubljoj posudi, na zagrijanom ulju popecite sitno narezani luk. Kad luk uvene i dobije zlatnožutu boju, dodajte na kockice narezanu papriku.
  2. Kad paprika malo omekša, dodajte sitno nasjeckani češnjak i Kad paprika malo omekša, dodajte sitno nasjeckani češnjak i mljeveno meso, posolite i dodajte crni papar. Pirjajte miješajući da ispari sva tekućina a meso popeče.
  3. Dodajte chili, dobro izmiješajte, a zatim dodajte rajčicu i vode toliko da pokrije sadržaj u posudi. Pustite da zavri, smanjite vatru i kuhajte 25 minuta.
  4. Dodajte opranu rižu i dobro promiješajte. Nastavite kuhati oko 12 minuta uz povremeno miješanje i dodavanje vode po potrebi.
  5. Pred kraj dodajte isprani kukuruz i grah, promiješajte i pirjajte još nekoliko minuta.
  6. Ugasite vatru, po potrebi posolite i pospite nasjeckanim peršinom.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo.

Savjet: Količinu chilija stavite ovisno koliko ljuto volite.

Juhe koje griju dušu

Nešto fino "na žlicu"