Semifreddo s kavom
- Recept by coolinarika.com -Za sve ljubitelje kremastih deserta i okusa kave, ovo je idealan spoj. Za savršenstvo okusa nedostaje samo dodir čokoladnih zrnaca.
Priprema
U posudi pomiješajte šećer, bourbon vanilija šećer, kavu i 50 ml vode pa kuhajte uz miješanje dok se šećer ne otopi i tekućina ne reducira barem 30% (trebat će vam 5-6 minuta). Jaja izmiješajte mikserom (oko 1 minutu) pa s veće visine, uz miksanje, u njih ulijte sirup od kave. Nastavite miksati oko 10 minuta tj. dok smjesa ne postane gušća i potpuno hladna. Šlag 5+ izmiješajte mikserom u čvrsti šlag. Polovicu šlaga lagano lopaticom umiješajte u smjesu od jaja. Zatim na isti način umiješajte i ostatak šlaga, pazeći da bude dobro sjedinjen. Kalup za kruh obložite prijanjajućom folijom za održavanje svježine pa u njega ulijte smjesu i zamrznite preko noći.
Posluživanje: Zamrznuta krema lagano se iz kalupa obloženog folijom okrene na ravni tanjur te nareže na ploške.
Savjet: Poslužite semifreddo preliven čokoladom i posipan čokoladnim zrncima kave.